Inspiratie | ensuite boekenkast

Gisteren heb ik een aantal foto’s genomen van onze zelfgemaakte ensuite boekenkast. Deze hebben we volledig van MDF gemaakt, behalve het kozijn welke van vurenhout is. Als je een beetje handig bent kan je voor een leuk bedragje dit ook realiseren. Zoals je kunt zien op de eerste foto is het gebobbelde glas in de paneeldeur niet helemaal meer intact, dit moeten we dan ook nog een keer vervangen.

Zaterdag waren we de indeling van de kast een beetje beu en hebben we bij “de Zweedse blauwe woonwinkel” wat binnenplantjes gekocht, voornamelijk vetplanten en cactussen. Dit soort planten hebben bij ons de meeste kans op overleven 🙂

DSC00807

Een keer wat anders; onze deuren hebben we geverfd in een zachte pastelgroene kleur. Inmiddels hebben we zoveel potten verf staan dat ik je zo snel niet kan vertellen welke kleur groen het exact is.

Achter de stolpen hebben we een zwaar luik staan. Deze is afkomstig van de schoorsteen op onze slaapkamer. Hier rookten ze schijnbaar vroeger de hammen in.

 

DSC00808

De boekenkast is nu meer één geheel dan voorheen. Boeken en tijdschriften lagen er meestal in. Daar is een boekenkast dan ook eigenlijk wel voor, alleen bij ons was het nogal druk. Ook in combinatie met al het speelgoed (in allerlei kleuren) van onze kinderen in de woonkamer.
Glaswerk en de kleuren groen, geel en bruin komen nu terug in de hele kast. Zelfs het vogelkooitje bovenin is groen.

DSC00809

Verschillende soorten ‘stolpen’ staan er nu in. Wij hebben niet zoveel stolpen in onze privé verzameling omdat deze over het algemeen toch best wat kosten om aan te schaffen. We besloten dan ook om een grote glazen bloemenvaas op z’n kop te zetten met een plantje erin. Op deze manier heb je snel een speels effect omdat de vorm niet hetzelfde is als een stolp. Wel is het nu ook één geheel geworden.

1 Comment
  1. Wat gaaf zo’n kamer ensuite kast, en wat sfeervol ingericht zo…kan me voorstellen dat dit veel meer rust uitstraald, dan gevuld te zijn met boeken en kinder speelgoed!!
    Maar daar moest je dan toch ook wel weer een passend plekje voor vinden??
    Ik vind de mooie zachte kleur groen, prachtig, en die herken ik van vroeger, toen we elk jaar in de zomer een maand een huis huurde in Bergen (en de lieve bewoners dan in een omgebouwde schuur woonden) die kleur hadden ze op de bijkeuken, en de keukendeur naar buiten…mooie herinneringen!!!

    Heb een mooie woensdag Colinda!!