I bought it back

 
nl_NL_56467_full 

Op mij is bovenstaande zeker van toepassing. Ik kan mij herinneren dat bij mijn oma echt wel wat brocante stond maar niet super veel.
Dat mijn moeder vrijwel alles heeft weggegooid zou misschien wel kunnen want ze heeft niks met brocante. Ze heeft thuis juist een strakke en moderne inrichting.
En inderdaad…ik koop brocante terug, het liefst zoveel mogelijk. Hier juist bijna niets nieuws in huis.

bellenband1
Meneertje Luca
apothekersflesje3a
Meneertje Luca

 

De liefde voor brocante is er bij mij dus niet met de paplepel ingegoten, tot zo’n vier jaar geleden had ik niet eens gehoord van het woord brocante.

De eerste keer dat ik er met in aanraking kwam was toen ik mijn toenmalige bloemenwinkel begon. Omdat ik geen standaard winkelinrichting van bijvoorbeeld de Ikea wilde, ging ik eens bij de kringloop kijken of ik er oude meubels zou vinden, die ik kon opknappen.
Natuurlijk vonden we die en ook nog andere oude spullen die er wel erg leuk uit zagen om te verkopen. Na even wat googlen kwam ik er achter dat die oude spullen ” brocante” werden genoemd. Door wat te zoeken op dat woord kwam ik al snel op verschillende interieur blogs terecht.

Door die blogs is mijn liefde steeds meer gegroeid. Het was ook al snel duidelijk toen ik moest stoppen met de bloemenwinkel dat ik nog wel door kon gaan met mijn liefde voor
brocante.

 
kleed2a 
 Zo ben ik in mei 2013 dan ook begonnen met mijn webshop Meneertje Luca.

Gaandeweg is in die anderhalf jaar mijn smaak wel erg veranderd en/of ontwikkeld ;-).
En ben ik steeds meer op zoek gegaan naar bijzondere vondsten die je niet overal ziet. 
Tegenwoordig ga ik niet vaak meer naar de kringloopwinkel maar ga ik regelmatig op inkoop, meestal naar België en soms ook Frankrijk, waar ik dan de rommelmarkten afstruin.

Zo is mijn liefde dus ontstaan, ook al zat het er niet in van kinds af aan in, toch kan ik mij nu geen leven zonder oude spullen met een ziel voorstellen. Ik hoop dat ik nog jaren lang bezig kan blijven met van alles op het gebied van brocante.

 
communiestrik1a   

 

5 Comments
 1. Leuk om te lezen hoe het allemaal begon.
  Hier staan gelukkig wel spulletjes van mijn oma. Daar was wel makkelijk aan te komen . De rest van de familie vind het maar zooi. Zo staat er in mijn badkamer een klein meidenkastje dat ik kreeg toen in jong was. Dus eigenlijk heel oud he want ik ben zelf al brocante . Leuk wat jou blog bij mij oproept . Fijne avond .

 2. Geweldige blog en je hebt een mooie webwinkel…..en ik ben blij dat jij brocante ontdekt heb zodat wij kunnen meegenieten….lieve groet Marjon

 3. Leuke post!
  Heerlijk dat je nu zo kan genieten van “Brocante”
  Voor 2015 dan ook veel liefde,gezondheid en Brocante
  Warme groet Ineke