BINNENKIJKEN • Duizend-en-een-markten ‣ Bij Karin

Duizend-en-een-markten

De woning van de Belgische Karin Verrijke is ingericht met spullen afkomstig van duizend-en-een markten. Karin laat duidelijk zien dat je ondanks een beperkt budget je huis kunt inrichten met de mooiste brocantevondsten en heeft hierbij duidelijk een eigen stijl ontwikkeld.

De liefde voor brocante is bij Karin rond 1980 begonnen. Ze had toen een groot huis waar ze meer dan voldoende plaats had voor haar brocante. Toen ze wegens omstandigheden naar een appartement verhuisde, heeft ze een groot gedeelte van haar brocantecollectie moeten verkopen. Nu woont ze in haar eentje in een appartement in Wijnegem (België). Haar vier kinderen – drie jongens en een meisje – zijn ondertussen het huis uit.

‘Ook in een appartement is er genoeg ruimte voor brocante.’

Karin bewoonde eerst het appartement boven haar huidige woning. Twee jaar geleden kwam de benedenverdieping vrij en greep ze de kans om naar bene- den te verhuizen. Dit appartement is namelijk veel ruimer dan het vorige en heeft bovendien een kleine tuin, zodat Karin heerlijk buiten kan zitten in de zomermaanden.

Een van Karins dromen is om weer wat groter te wonen. ‘Nu voel ik me vaak als een paard dat alleen maar mag stappen in plaats van keihard te draven.’ Ofwel: ze is behoorlijk beperkt door de ruimte die ze heeft, waardoor ze de spullen die ze heeft niet kan plaatsen zoals zij graag zou willen en het voor haar gevoel meer op een winkeltje lijkt. ‘Ook kan ik nu alle creatieve ideeën die ik heb niet uitvoeren.’

De meeste meubels in huis heeft Karin zelf overgeschilderd, met uitzondering van de grote kast met kuif (op de foto hierboven): deze is nog in originele staat. Je zult het niet willen geloven, maar ze vond deze in een oude boerenschuur waar hij he- lemaal onder de kippenstront en zwarte schimmel zat.


Bron: Brocante Blog Magazine editie 3-2017 | Fotografie Colinda Borst-van Loon | Styling Karin

No Comments Yet

Comments are closed