BINNENKIJKEN ♥︎ Zachte tinten – Bij Jeanet

Zachte tinten

Zo in de binnenstad, om de hoek een prachtig natuurgebied en in een mum van tijd in Groningen Stad: Jeanet en haar gezin zitten helemaal op hun plek in Assen.

 

Twee-onder-een-kapwoning

Inmiddels wonen ze bijna zeven jaar in deze twee-onder-een-kapwoning aan de noordkant van de stad. ‘Net nadat we ons huis hadden gekocht, hebben we de keuken uitgebouwd. Hierdoor is er een heerlijk ruime woonkeuken ontstaan. Deze ruimte is absoluut mijn favoriete plek.’ Gerard, de man van Jeanet, is werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee. Van hun drie kinderen wonen zoon Roy en dochter Jolijn nog thuis. Jeanet is parttime tandartsassistente. Daarnaast heeft ze samen met Jet (binnenkijker in deze editie) al jaren de webshop Brocanterie Jet en Doortje.

’s Avonds lekker lang buiten zitten, heerlijk lijkt me dat’

Op het wensenlijstje van Jeanet staat het realiseren van een bijkeuken in de garage. ‘Maar er staan hier nog best wat spullen en het hoeft niet per se op korte termijn. Een terrasoverkapping met verwarming zou ook mooi zijn. ’s Avonds lekker lang buiten zitten, heerlijk lijkt me dat.’

Honingkleurig eiken

De eerste meubelen die Jeanet samen met haar man kocht, waren van honingkleurig eiken. ‘Zodra ik daar weer aan terugdenk, krijg ik er kippenvel van!’ Destijds woonden ze in ’t Harde en daar was jaarlijks met Hemelvaart een grote, mooie rommelmarkt. ‘Sindsdien is het een en ander aan oude items aan ons interieur toegevoegd. In 1996 verhuisden we naar Assen en namen we afscheid van het honingkleurige eiken. Geleidelijk aan zijn daar steeds meer oude en doorleefde spullen voor in de plaats gekomen.’

 

Wonen in de stijl van Jeanet?

Jeanet en haar gezin wonen in een twee-onder-een-kapwoning die ze zelf hebben uitgebouwd waardoor er ruimte voor een grote woonkeuken is ontstaan. De keuken is daardoor een belangrijke en heerlijke plek geworden waar ze graag met z’n allen zitten. Ze hebben dan ook gekozen om een grote eettafel te plaatsen met daaraan niet alleen allemaal verschillende stoelen maar ook een oude klepbank. 

Klepbanken zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Een winkel die er enorm veel heeft is De Korte Curiosa in Zevenbergschenhoek.

No Comments Yet

Comments are closed