BINNENKIJKEN • Stillevens ‣ Bij Connie

Stillevens

Bij Connie kom je via de hal in de woonkamer. Hier valt mijn mond open: wat een prachtige, unieke spullen. Connie heeft hier een mix tot stand gebracht van stoer, vrouwelijk, industrieel en victoriaans, zoals kostuums afgezet met brokaat in combinatie met industriële meubels, met onder meer een tafel van Pilat & Pilat, en vooral heel veel bijzondere stillevens.

Spiegel

De spiegel boven de schouw kocht Connie bij De Tuinkamer in Hoogezand. De gekke cobra kocht ze op een vlooienmarkt voor haar zoon Rutger.

Goudkleurige muren

De muren zijn ooit goudkleurig geverfd – en dan niet één muur, maar allemaal. Doordat de verf een metallic uitstraling heeft, wordt het licht weerspiegeld en ontstaan er allerlei mooie schaduwen en vormen. Ik ben meteen verliefd. Mijn oog valt op een oude theatertooi – een bijzonder item, waar Connie nog steeds met plezier naar kijkt. ‘Hij lag als een vodje in een doos, maar ik zag direct de mogelijkheden.’

Tuinkamer

Achter in de woning bevindt zich de zogenaamde tuinkamer. Dat is een nieuw aangebouwd gedeelte van het huis, maar het is net alsof de ruimte origineel is. Connie zit hier vaak lekker op de bank om te genieten van de door haar verzamelde spulletjes. Dat kan ik me goed voorstellen. Ze heeft veel unieke items, die stuk voor stuk bijdragen aan de aparte sfeer.

Wonen in de stijl van Connie

Naast dat de brocante van Connie van zichzelf al erg opvallend is, is de muur in huis dat zeker ook.  Ze besloot de muur geen standaardkleur te geven maar ze verfde deze goudkleurig. Een gewaagde keus, maar wel eentje die het huis een zeer mooie uitstraling geeft. 

Connie’s brocante spullen komen overal vandaan. Een aantal van haar favoriete adresjes zijn: De tuinkamer in Hoogezand en Ditjes en Datjes in Froombosch.

Meer zien van het interieur van Connie? 

In editie 5-2017  van Brocante Blog Magazine. Verkrijgbaar tot en met 20 november 2017. Hierin staat een uitgebreide binnenkijker van haar interieur.

Bron: Brocante Blog Magazine editie 5-2017 | Fotografie & tekst: Sanne Boer | Styling: Connie

3 Comments
  1. …Wat een prachtig interieur en wat een prachtige foto’s Colinda,chapeau meis!! ??