Binnenkijken | Stoer, natuurlijk, hout en wit bij Sanne Boer thuis

We nemen dit keer een kijkje in de woonkamer van Sanne, Anton en hun dochtertje Tess.
Zo’n anderhalf jaar geleden kochten ze hun huis waar nog genoeg in verbouwd moest worden. We laten dan ook zien hoe ze het huis van een opknapper hebben weten om te toveren tot een waar paleisje.

Sanne laat zien dat je niet een heel groot (vrijstaand) huis hoeft te hebben om de beschikbare ruimte goed te benutten. Alhoewel er wel een gigantische lap tuin rondom het huis is. Wellicht het komende voorjaar een ‘binnenkijker’ in de tuin.

Dat Sanne tegenwoordig styling opdrachten verzorgt voor winkels en bij mensen thuis verbaast mij dan ook niet. De woonkamer is dan ook een soort van showroom maar tegelijkertijd heeft deze een warme en natuurlijke uitstraling. Aan de foto’s kan je ook zien dat er veel natuurlijk lichtinval aanwezig is.

_MG_4011t

Een witte vloer. Wie droomt er niet van? Het zorgt voor een goede lichtinval in je woning door middel van de weerkaatsing van het licht van buiten. Ook creëer je hiermee rust en een ruimtelijk gevoel. Een minpuntje, vooral als je honden of katten hebt, is het vele dweilen. Aan de andere kant zijn er volgens mij behoorlijk wat mensen die geen witte vloer hebben maar wel gerust twee of drie keer per week de mop er overheen halen. Heb jij ook een witte houten vloer? Hoe vaak dweil jij deze nou eigenlijk?

 

_MG_4014t

De al aanwezige houten schouw is volledig in ere hersteld en lijkt echt het middelpunt van de kamer. Het nadeel van een (vaste) schouw kan zijn dat je beperkt kan zijn in het ‘omgooien’ van de opstelling van je grotere meubelstukken.

 

_MG_4016t

Deze bruine suéde(achtige) bank steekt positief goed af bij de lichte muren en vloer. De niet egale stof komt dan ook goed tot zijn recht.

 

_MG_4018t

De spullen op de schouw passen erg goed bij elkaar qua tinten en uitstraling. De verschillende hoogtes van de items hebben een mooi effect op het geheel. En ook al staan er redelijk wat verschillende items bij elkaar, het oogt eigenlijk helemaal niet druk of rommelig.

 

_MG_4019t

Voor mijn gevoel komt de stof van de bank een beetje terug in de buste. Deze is ook niet egaal van kleur, maar dat zal vast oorspronkelijk niet zo geweest zijn…

 

_MG_4022t

Aan deze kant van de woonkamer zie je drie grote ramen welke voor veel en natuurlijk licht zorgen. Bij een vrijstaand huis heb je niet perse gordijnen of vitrages nodig.

 

_MG_4024t

 

_MG_4026t

Een leuke brocante salontafel vinden is niet gemakkelijk.  Ook neemt een standaard formaat salontafel van zo’n 120 cm bij 60 cm behoorlijk wat ruimte in. Een goede oplossing zie je dan ook op bovenstaande foto. 

 

_MG_4029t

De stuc was op zou je zeggen toch? Je ziet hier de originele bakstenen van de muur.

 

_MG_4030t

_MG_4038t

 

En hier nog even wat before foto’s 

IMG_3387

Inbouwkasten zijn erg handig. Vooral als je ziet hoeveel rommel een mens kan verzamelen. Aan de andere kant neemt deze wel erg veel ruimte in. Sanne en Anton hebben er dan ook voor gekozen deze geheel weg te halen.

 

IMG_3388

IMG_3389

IMG_3392

Een ouderwets plafond met de randen van de platen nog goed in het zicht. Je ziet dat de stopcontacten en de elektriciteitsleidingen nog ‘op’ de muur zitten. Hondje Tjibbe houdt toezicht op de werkzaamheden.

 

Heb jij geen of weinig inspiratie? En weet je niet meer hoe je je spullen en meubels het beste tot z’n recht komen in jouw huis? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Sanne Boer.

Webshop en website Servies & Brocante
Foto’s : Sanne Boer 

No Comments Yet

Comments are closed