BINNENKIJKEN • Op gevoel ‣ Bij Diana

Diana uit Nieuwkoop verandert vaak en veel in haar brocante-inrichting. Ze is dan ook gek op rommelmarkten, kringloopwinkels en brocantefairs.

‘Ik kende het woord brocante natuurlijk nog niet, maar ik wist wel dat ik oud en gebruikt mooi vond.’

Diana kwam met brocante in aanraking toen ze nog jong was. ‘Ik kende het woord brocante natuurlijk nog niet, maar ik wist wel dat ik oud en gebruikt mooi vond.’ Diana herinnert zich nog goed dat ze de rommelmarkten tijdens de jaarlijkse Koninginnedag helemaal het einde vond.

Verstopt

In de grenen kast zit de televisie verstopt. ‘Verschrikkelijk als die in het zicht staat. Binnenkort krijgt de kast nog een andere kleur.’

Passie voor antiek speelgoed

Zoals je in deze reportage kunt zien, heeft Diana een grote passie voor antiek speelgoed, en dan in het bijzonder poppen en beren. Nu haar twee dochters, die inmiddels 23 en 26 jaar zijn, niet meer thuis wonen, heeft ze twee slaapkamers over. Die zijn ideaal voor haar verzameling: de ene kamer gebruikt ze voor het uitstallen van haar verzameling speelgoed en de andere als opslag voor haar brocante. Dat is erg handig, omdat ze haar inrichting vaak verandert.

Wonen in de stijl van Diana:

De muren bij Diana thuis hebben een lichte basiskleur, hierdoor oogt het ondanks de wat meer vergrijsde vloer niet erg donker. Haar meubels en accessoires zijn veelal in wit- en pasteltinten, zo blijft haar interieur lekker licht. Diana houdt van de vrouwelijke brocante spullen zoals poppen, beren en stoffen materialen zoals dozen en oude kledij.

Bron: Brocante Blog Magazine editie 5-2017 | Fotografie: Colinda Borst van Loon | Styling: Diana

 

 

 

2 Comments