Binnenkijken * Fris, licht en kleur > bij Wilma

Van een jarendertigwoning met veel authentieke elementen naar een jarenvijftighoekhuis – dat was voor Wilma en Barrie in het begin best even wennen. Maar samen hebben ze er inmiddels een bijzonder sfeervol thuis van gemaakt.

brocante

De gecapitonneerde zitbank komt van woonwinkel Astrid A. Collections in Baarn. De stoffen bekleding is een soort spijkerstof en dat geeft een mooi effect. Het kussen is van woonwarenhuis Nijhof en kreeg Wilma cadeau van haar twee kinderen.

binnenkijken-brocante

Twee rechterhanden

Wilma en Barrie wonen nu drie jaar in deze sfeervolle, frisse jarenvijftigwoning in Baarn. Hun hoekhuis staat in een rustige straat met eenrichtingsverkeer. Aan de voor-, zij- en achterkant is een tuin en er is een oprit voor de auto. Op loopafstand ligt een park. Hiervóór hadden ze een huis uit de jaren dertig. ‘In het begin was het best wennen, omdat er in ons vorige huis veel meer authentieke elementen aanwezig waren, zoals mooie glas-in-loodramen. Maar Barrie heeft er met zijn twee rechterhanden weer iets moois van gemaakt.’ 

Een tijdlang verzamelde Wilma handtasjes, en dan voornamelijk wat oudere exemplaren. Ze hangen naast de grote kast waarin het servies staat aan een wandkapstok.

 

brocante-keuken

Brocante keuken

In de aanbouw zit de ruime keuken. Zittend aan de keukentafel kijk je op de achtertuin. Deze is aangelegd met borders met rozenstruiken en andere bloeiende planten, en uiteraard staan her en der wat brocanteaccessoires. Achterin staat een houten schuurtje. ‘De ene helft is voor mijn brocante en de andere voor de hobby’s van Barrie.’

 

De volledig binnenkijker vind je in editie 2.2018 van Brocante Blog Magazine (verschijningsdatum winkels 20 maart 2018)

Fotografie: Colinda Borst-van Loon | Styling: Wilma

 

 

No Comments Yet

Comments are closed