BINNENKIJKEN • Eenheid ‣ Bij Petra

Eenheid

Licht, vrouwelijk en romantisch: deze woorden omschrijven de sfeer in het prachtige, serene brocante-interieur van Petra Eilander uit de provincie Groningen het best.

Serene sfeer

Zodra je binnenstapt bij Petra, zie je direct dat ze haar interieur met veel passie en oog voor detail heeft ingericht. Er hangt een serene sfeer in huis, mede door de lichte kleuren van de accessoires en de zachte tinten op de muren.

‘Oude spullen heb ik eigenlijk altijd mooier gevonden dan nieuwe. Als kind hield ik al van geschiedenis en van oude verhalen. Ook de sfeer thuis bij mijn grootouders ervaarde ik als bijzonder. Toen ik eenmaal op mezelf ging wonen, richtte ik mijn huis landelijk in, met her en der wat oude spulletjes. Maar zo’n vier jaar geleden zag ik prachtige brocante- interieurs in de woonbladen. Ik was helemaal om! Sindsdien staat er alleen maar brocante in huis.’

‘Armeluiszilver heeft vooral in kaarslicht zo’n mooie glans. Ik vind het nog mooier dan echt zilver.’

‘De Stockman-paspop met het opengewerkte Franse luik is een van mijn favoriete hoekjes.’ In het witte kastje ligt de verzameling kant en fournituren van Petra. Kleinere spullen zet ze het liefst bij elkaar. ‘Dat geeft veel rust’.

Wonen in de stijl van Petra:

Bij witte interieurs denk je misschien al snel dat het wat saai oogt. Door het toepassen van verschillende wittinten creëer je eenheid en rust. Bij een druk leven is, ’s avonds na bijvoorbeeld een lange dag werken, thuiskomen in een rustig interieur erg prettig. En door het gebruik van verschillende materialen met andere structuren, ontstaat er toch een warm en sfeervol geheel.

Als zitbank heeft Petra voor de (onder brocanteliefhebbers) welbekende Ektorp van IKEA gekozen. Voor dit model zijn verschillende kleuren hoezen verkrijgbaar. Je kan dus eenvoudig een “andere zithoek” creëren. Mede hierdoor en dat de Ektorp redelijk tijdloos is, past hij eigenlijk bijna in ieder brocante-interieur. En de meeste hoezen kan je ook gewoon in de wasmachine gooien. Een perfecte bank, toch!?

 

Wil je nog meer van het huis van Petra zien?

De volledige reportage is te zien in Brocante Blog Magazine nr. 5-2017. Verkrijgbaar in de winkel van 3 oktober 2017 tot en met 20 november 2017.

Bron: Brocante Blog Magazine editie 5-2017 | Fotografie: Colinda Borst van Loon | Styling: Petra

2 Comments