Binnenkijken | Een klein beetje kerst in ons huis

Sinterklaas is zondag weer het land uit gegaan en je zou denken dan kan de kerst erin. Normaal zou het hier ook zo gegaan zijn maar ware het niet dat iedereen zondag ziek op de bank lag in huize Borst. 

Nu dus vandaag pas begonnen aan onze kerstversieringen. Ik heb nog niet heel veel gedaan en moest roeien met de riemen die ik heb, dus een paar kleine dingen opgehangen en weggelegd. We weten nog niet zo goed of we dit jaar voor een kerstboom zullen gaan of voor wat anders, er is namelijk zoveel leuks te zien op het internet. En een boom vinden we wel erg mooi maar neemt ook behoorlijk wat ruimte in.

Voor vandaag besloot ik te beginnen met de keuken.  Aan het regaal wat daar hangt hebben we een zelfgemaakte krans gehangen, tenminste een rieten krans die door onszelf extra is aangekleed met eucalyptus en peperberries, met daarin een grote glazen kerstbal voor het extra kerstsfeertje.

 

kerst2

kerst1

kerst6

Aan de andere kant van het regaal hangt een takje gedroogde judaspenning met daarbij kerstengeltjes, geen oudjes maar wel erg schattig. De foto ervan was iet wat saai, dus heb ik deze even wat bewerkt met Photoshop tot een dromerige en sprookjesachtige foto ;-).

engel

 

In een van mijn oude schalen liggen wat kerstballen en een oude piek die ik onlangs in Antwerpen kocht en een kerstkaart. kerst
Soms zijn het de simpele dingen die net dat beetje extra geven. Zo heb ik aan mijn kan een oud kerstklokje gehangen. Een paar belletjes erbij en een oude glasketting en meer heeft het niet nodig vind ik. 

kerst3

kerst4

In de woonkamer had ik pas geleden dit tafereeltje al gecreëerd met mijn bellenband, een gewei en een bruine schapenvacht. kerst5

Nog niet heel veel bijzonders maar het begin is er weer.

4 Comments
  1. Wat een mooie, tere foto geworden met de engeltjes.
    Heel mooie (kleuren)combinatie met de judaspenning!
    Geniet elke dag weer van je foto’s en berichten!