BINNENKIJKEN ♥︎ Nieuwe aanwinst in ons eigen huis

Soms zie je een foto met daarop een brocante item en zodra je het ziet denk je: die moet ik hebben. Dat had ik eind januari met een kast die ik op Facebook voorbij zag komen op de pagina van Brocantezussen. 

Brocantezussen is een webwinkel/showroom die in Heesbeen (Noord-Brabant) zit. Dit kleine plaatsje ligt tegen Heusden. Hier vindt van maart tot en met december elke 1e zaterdag van de maand een brocante markt plaats. Misschien leuk om het eens te combineren. 

De kast is brocanter dan brocant; doorleefder en meer zichtbare oudere verflagen kan bijna niet. Hij heeft in een (oude) fabriek gestaan en dat is duidelijk te zien. Het lijkt wel of iemand er allerlei kleuren verf tegenaan heeft gegooid. Grappig detail is dat er in de kast meerdere oude pamfletten hangen met instructies, hoe men met arbeidsongevallen moet omgaan. Zowel in het Nederlands als in het Frans. 

De kast heeft een plaatsje in onze keuken gekregen. Er staat nu een dierbare verzameling van mij in te pronken. Namelijk al mijn servies. En dat is ondertussen aardig wat bij elkaar.

No Comments Yet

Comments are closed