BINNENKIJKEN •oude liefde‣ Bij Renate

Bij Renate draait het om echt oud. Al jong werd ze aangestoken door haar vader, een verzamelaar pur sang, ‘Hij zag overal een mooi object in en alles had voor hem waarde.’ En dat is ook deels waar het bij antiek en brocante om gaat. Renate hoopt deze oude liefde ook weer door te geven aan haar kinderen.

TUSSEN DE BROCANTE GEBOREN

Renate heeft de liefde voor oude spullen van haar ouders geërfd, in het bijzonder van haar vader. ‘Mijn vader was echt een verzamelaar. Alles waarvan hij dacht dat hij het ooit kon gebruiken, nam hij mee naar huis.’ Dat heeft Renate van hem overgenomen. De zolder staat helemaal vol, net als vroeger de schuren bij haar ouderlijk huis. ‘Vaak was ik als kind tussen mijn vaders oude spullen te vinden en speelde ik “winkeltje”. Ik ben tussen de brocante geboren, zeg ik wel eens.’

OUDE LIEFDE ROEST NIET

Op internet en uit magazines haalt Renate inspiratie. Maar uiteindelijk kiest ze toch voor wat het best in haar interieur past. ‘En dan kan het nog zo mooi zijn bij een ander.’ Sinds enige tijd beheert Renate op Facebook de inspiratiepagina Oude Liefde Roest Niet.

OUDE BOUWMATERIALEN

Renate en haar gezin wonen in een vrijstaande woning op korte afstand van de stad Maastricht. Het huis is drieëntwintig jaar geleden compleet verbouwd door Renates man Stefan, haar vader en haar schoonvader. ‘Door de verzamelwoede van mijn vader hebben we veel oude bouwmaterialen kunnen gebruiken, zoals de oude plafondbalken in de woonkamer. Deze kwamen nog uit de boerderij van mijn oma. In de gang en de woonkamer hebben we oude, typisch Limburgse veldbrandstenen gebruikt. Mensen die voor de eerste keer bij ons over de vloer komen, denken dat we in een heel oud huis wonen.’

BRON: BROCANTE BLOG MAGAZINE EDITIE 6-2017 | FOTOGRAFIE: COLINDA BORST VAN LOON | TEKST JEROEN BORST | STYLING: RENATE

 

2 Comments
  1. Geweldig mooie spullen, nu eens niet alles wit en poederkleur, geen gefrutsel maar echt mooi spul!

  2. Wat een super mooie inrichting.En wat mooi op de foto gezet.😍 En ja Renate heeft het echt in zich om haar huis zo sfeervol in te richten!