Op inkoop| Een bezoek aan de vide-grenier

Wij zijn op dit moment op vakantie in het “la douce France”.
Wat zouden we hier toch graag wonen; de rust, de ruimte, het betere weer dan in Nederland en natuurlijk de vele oude huizen,wat helemaal onze smaak is. En natuurlijk alle brocante spullen. Wij zijn verliefd ;-).

 

Maar we zijn dus op vakantie, in de wat onbekendere streek de Lot et Garonne. Deze streek ligt net onder de veel bekendere streek de Dordogne.

Uiteraard worden er hier in deze streek ook elke week in de zomermaanden zogenaamde vide-greniers ( zolderopruimingen) georganiseerd. En dus gingen we afgelopen zondag in het plaatsje Clairac naar de vide- grenier.

Het was geen super grote vide-grenier, ik denk zo’n 75 kramen. Het gehalte met echte oude brocante spullen viel dan ook wel mee, maar we hebben toch wel het een en ander kunnen vinden. Het was wel inmiddels zo’n 30 graden en er stond geen zuchtje wind.

Hieronder wat sfeerfoto’s van de markt.


20150803_105503a

20150803_105503b

 

En de vondsten:

 

brocanteblogvondsten2

brocanteblogvondsten4

Een suikerpotje met vrouwenhoofdjes aan de zijkanten. Erg mooi gedetailleerd.

20150803_105503

Een oude terrine. Hij mist wel wat stukjes aan de onderkant van de voet, maar daar kan ik wel mee leven. Juist het imperfecte.

brocanteblogvondsten1

Een vogelkooi die nog in de originele groene verf zit en die op best wat plekken al geroest is. Lekker geleefd dus.

brocanteblogvondsten3

Aan deze terrine met vogels erop zit een bijzonder verhaal. Ik zag hem namelijk in een doos zitten en toen ik hem daaruit wilden pakken, was de verkoopster mij voor.  Ze gaf hem daarna aan mij met de lieve woorden “le cadeau” en dat terwijl ik alleen maar een vriendelijke lach had gegeven als begroeting. Nu ik dit typ bedenk ik mij dat dus al de 3e keer is dat ik iets gratis heb gekregen in Frankrijk, zo heb ik ook al een oud ezeltje op wielen gehad en ook een mooi doosje.

brocanteblogvondsten5
 

1 Comment
  1. Ben gewoon jaloers. Hoop ook een x die kant op te kunnen gaan. Wat een mooi land. Lief van dat vrouwtje dat je die mooie terrine cadeau kreeg. Hij is prachtig. Fijne vakantie nog.