Inspiratie | Een Q & A over brocanteblog.nl

Ik had gisteren op Facebook de vraag gesteld voor een Q & A omdat ik dacht dat jullie het misschien wel leuk vinden om wat meer over mij en mijn website brocanteblog.nl te weten te komen.

Dit waren een paar vragen én antwoorden die daar uit gekomen zijn. Ze zijn in willekeurige volgorde. 

Waar haal je toch al je energie vandaan Colinda?

Ik denk omdat ik het echt met plezier doe en dat het mij daarom niet super veel energie kost. Niet dat het niks is want voor een bericht ben ik toch al gauw een uur kwijt, en dat zijn dan eigenlijk nog de ‘simpele’ berichten waarin ik geen gebruik maak van mijn eigen foto’s.

Het is natuurlijk ook niet alleen berichten maken en publiceren, maar ook fotograferen, contact met mensen via de mail, onderwerpen zoeken en soms ook informatie over een onderwerp zoeken. En daarnaast ook nog van alles op social media gebied om te zorgen dat de berichten jullie bereiken.

Het is dus best wel een intensief iets, maar ik doe het met veel liefde en passie. En ook omdat ik graag heel veel mensen zou willen inspireren met ons gratis online magazine, zo zie ik brocanteblog.nl zelf in ieder geval als online magazine. Daarnaast zie ik het ook als echt bedrijf, en ben dan ook  bij de kamer van koophandel  ingeschreven, omdat ik het zo professioneel mogelijk wil aanpakken. Je weet immers nooit waar dit allemaal naartoe zal leiden.

Of je nu alleen hier mee bezig bent of nog ander werk hebt?

Naast de blog ben ik niet werkzaam voor een baas, wel ben ik fulltime moeder en heb ik nog meerdere internetbedrijven. Zo ben ik ook eigenaar van Brocantemarktplaats.com waar mensen zelf hun antiek, brocante, landelijke en vintage spullen kunnen kopen en verkopen. En heb ik ook nog een ander online woonmagazine www.meneertjeluca.nl.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Eigenlijk overal en nergens. Van collega brocanteurs, vrienden die ik heb op Facebook. Maar ook tijdschriften en boeken en op Instagram en Pinterest. Maar ook zeker bij jullie als lezers van mijn blog zijnde, want ook jullie komen met zeer goede ideeën aanzetten. 

Wat is het leukste/mooiste wat je ooit gekocht hebt en wat nooit meer weg mag?

Ik denk toch wel mijn kamerscherm, dat is zo’n unieke vondst. Ik had het geluk om er twee te vinden die identiek waren. En heb er daarom één verkocht en de ander gehouden. Deze is ook gebruikt voor het geboortekaartje van ons dochtertje Fleur, dus daarom ook wel extra speciaal voor ons. Nadat we het als geboortekaartje hebben gebruikt hebben we deze ook nog gebruikt bij onze newborn fotoshoot van Fleur. 

En op diezelfde markt heb ik ook nog wel iets gekregen wat nooit meer weggaat, en dat is een speelgoedezel op wieltjes. Ik liep namelijk op die markt zwanger rond, en ik zag dat ezeltje staan. Het zag er eigenlijk niet meer uit, was heel zielig. Het lijf was ooit goed gevuld met stro maar ondertussen is dat een beetje verzakt etcetera, waardoor het een zielig gebogen nek heeft gekregen. Ook had hij nog maar één oor. Maar toch had het wat, waardoor ik het oppakte, toen ik het even bekeken had zette ik het weer terug op de grond. Ik had namelijk het vermoeden dat de verkoper er vast nog wel veel voor wilde hebben, aangezien het een markt was met handelaren. Maar net nadat ik het wegzette pakte de verkoper hem terug op en zei “cadeau pour le bebe” en gaf het aan mij. Je snapt dat deze niet snel meer weggaat. Het eerste cadeau van een vreemde voor mijn ongeboren meisje. De ezel staat dan ook op haar slaapkamer.

10559914_10201929647397363_2775595831962237854_n

Het geboorte kaartje van onze dochter Fleur.

10445109_10201960699533647_1844379329406729813_n

Het kamerscherm met ons meisje ervoor. 

10151331_10201471945275096_6228785065897963841_n

En hier zie je het ezeltje staan. Hier was in haar eerste maanden haar slaapplekje op onze slaapkamer.

Wat was het eerste item wat je kocht en welk verhaal hoort daarbij met foto van het item als je dat nog hebt?

Ik denk dat het eerste item wat ik kocht een kast was voor in mijn bloemenwinkel, gewoon bij een rommelloods. Maar die is ondertussen al lang verkocht. Ik had toen nog niet zoveel met brocante. Ik wist niet eens dat het zo heette. Ik was alleen op zoek naar goedkope meubels voor in mijn winkel, die niet iedereen al had. Enkele maanden later heb ik wel een kast op de kop getikt die eerst in de winkel is beland, maar nooit met de intentie om hem te verkopen want daar vond ik hem te mooi voor. En die kast heb ik nog steeds en die staat dan ook in onze woonkamer.

sfeerfoto5

Doe je dit alleen?

Vanaf het begin van de blog doe ik het samen met mijn man Jeroen. Ik maak de berichten en hij zorgt dat de taalfouten er grotendeels uit verwijderd worden. Er kan natuurlijk altijd een foutje blijven zitten, mijn man is natuurlijk ook geen superheld of letterkundige ;-). Af en toe maakt hij trouwens ook berichten voor de blog, of komt hij met een idee aanzetten. Zonder hem zou ik dit niet kunnen, en ben dan ook heel blij dat hij mij er mee wil helpen en mij er bij steunt. 

En sinds de zomermaanden van 2015 heb ik een klein team om mij heen verzameld die af en toe een gastblog schrijven.

Marielle , Mirna & Sanne 

Daar ben ik dan ook heel dankbaar voor, want doordat deze dames voor BrocanteBlog.nl gastartikelen willen schrijven, krijg ik een wat grotere diversiteit op de blog. 

 

 Ga je vaak op brocantejacht?

Op het moment niet meer zo heel vaak, afgelopen jaar heb ik te druk gehad met alle sites opzetten waardoor het er nogal bij inschoot om zelf de brocante marktjes af te gaan. Hierdoor ik dus eigenlijk maar een paar keer geweest. Terwijl ik het jaar ervoor wel meerdere keren per maand ging en dat tot 32 weken zwangerschap.

Maar vanaf dit jaar hoop ik weer wat vaker te kunnen gaan, want zelf zoeken is toch eigenlijk wel een van de leukste dingen. En ik hoop dan ook dat ik in april eindelijk weer eens naar een hele grote markt in Frankrijk kan bezoeken, want die heb ik nu helaas al drie keer overgeslagen. 

 

Dit was het voor deze keer, mocht je nog andere leuke vragen hebben voor mij of over deze blog. Laat ze dan gerust achter of mail ze naar info@brocanteblog.nl.

 

4 Comments
 1. Leuk Colinda om je blog te lezen over onze vragen. Zijn we weer lekker op de hoogte.
  Vind het altijd heel leuk om al je werkzaamheden vanachter mijn scherm gade te slaan.

  Groetjes Linda Hoiting
  Bric en Brac Brocante

 2. Leuk om iets persoonlijkere dingen over je te lezen
  Bewondering dat je bij het moeder zijn nog zoveel dingen doet waar andere blij van worden

 3. Bezige Bij, zoveel herkenbaar! Ik vind wel dat er altijd veel tijd gaat zitten als je eenmaal achter de computer plaats neemt! Dat vraag ik me af heb je nog wel tijdvoor andere dingen…?
  Ik heb mijn vaste baan ernaast, een paar uur achter de computer voor de webwinkel is niets…
  Lees bijna iedere dag je blogs, heel erg leuk!!

  Fijn weekend!