Inspiratie | De vakantie van een brocanteuse

Vakantie naar Frankrijk! Dat is natuurlijk niet alleen maar vakantie als je altijd, zoals ik, op zoek bent naar brocante.

Ons reisdoel was Annecy. Ik had al wat gegoogled, maar het leek niet echt zo’n streek waar veel markten zijn. Daarom had ik maar wat extra nachtjes in een hotel in Noord Frankrijk geboekt zodat we in ieder geval al een grote markt gedaan hadden. Want, als je er toch langs komt… Hier heb ik wel wat gekocht, maar zo druk en zo duur! En ik dacht steeds, wie weet kom ik nog wat tegen.

hannie

hannie2

hannie3

hannie4

We hebben dus lekker vakantie gehouden toen we in Annecy waren. We kwamen daar in de buurt wel langs een groot gebouw waar eens een grote brocante moet hebben gezeten, maar dat was leeg, dus konden we weer verder rijden. Ook de Franse kringloop was bedroevend (helemaal niks).
Dus ik verwachtte eigenlijk ook niet veel van de markt die zaterdag in Annecy werd gehouden.
De markt zou om 8 uur beginnen. Maar het is vakantie dus kwart voor 9 leek me best een mooie tijd.
Ze hebben daar een andere smaak, maar waarschijnlijk vinden ze dat van ons ook.

hannie5

hannie6

Ik kwam heel veel koeienbellen tegen, sommige voor een prijs van 400 euro! En veel bruin gelakt houten spul, maar daar was ik ook niet naar op zoek.

hannie7

hannie8

En ineens stond daar een mooie paspopbuste op mij te wachten. Al was het niet echt een heel grote markt, en waren er veel kramen waar ik zo langs kon lopen, viel het gelukkig niet helemaal tegen. En bovendien, het was al fijn dat het publiek zo te zien alleen maar uit toeristen bestond. Dus ik heb best nog leuke dingen kunnen kopen.

De zondag erna was er nog ergens een vide grenier. Ook hier ben ik weer naartoe gegaan, maar het was nog steeds vakantie, dus niet zo vroeg. En ook hier stonden best mooie spullen.
Helaas heb ik geen bus, alles moet gewoon in de auto, dus moet ik altijd keuzes maken. Maar ik vind zelf dat dat best gelukt is. Even uitzoeken wat ik zelf houd (eigenlijk zit er altijd wel wat bij waar ik geen afstand van kan nemen) en de rest te zijner tijd in de verkoop.

hannie10

Fotografie en tekst | Hannie Mulder

8 Comments
 1. Heerlijk lijkt mij dat….op vakantie naar Frankrijk
  Jullie hebben toch nog veel moois gevonden

  Warme groet,
  Ineke

 2. Leuk om te lezen Hannie… al wist ik het meeste tuurlijk wel al 🙂
  en voorzien van prachtige fotoos!! Maar ook dat wisten we al dat je supermooie fotoos kan maken.
  Lekker proberen blijven genieten van vakanties MET brocante!

 3. Wat een leuk verhaal, Hannie. Fijn dat je toch nog mooie spullen gevonden hebt.
  En prachtige foto’s!