Inspiratie | Brocante paradijs

Eind juli en begin augustus bezochten wij het door ons zo geliefde Frankrijk. Deze keer verbleven we op de minicamping ‘Camping Charmant’ in de Lot et Garonne. Echt een schitterende omgeving waar de Fransen het woord massatoerisme nog niet kennen. Op een heldere dag konden we zelfs de Pyreneeën 200 kilometer verderop zien. Het doel was vakantie vieren, maar tijdens de vakantie kunnen we het niet laten om een brocante markt of winkel te bezoeken. 

De camping eigenaresse tipte ons over het adresje waar we het zo over gaan hebben. Al wist ze niet meer precies in welk plaatsje het nu zat. Maar als we een bepaalde weg reden tussen twee wat grotere plaatsen dan moet je het wel vinden zei ze nog.  

Dus op haar aanwijzing zijn we gaan rijden en na een paar keer door een mooi dorpje te zijn gekomen zagen we al een bord met brocante over 500 meter… Zou dit dan het adresje zijn wat ze bedoelde? En ja hoor, van meer dan 100 meter afstand tot het huis zagen we het al. Dit was echt niet te missen. 

Waar je ook keek overal zag je brocante. Op de stoep voor de brocante winkel en ook bij de buurhuizen voor. Ik overdrijf niet als ik zeg dat er zeker 100 meter aan brocante op de stoep stond uitgestald. Ook aan de overkant van de straat bleek er een enorme tuin te zijn met brocante. En dat allemaal gewoon buiten, zonder hekken ervoor. De eigenaar was niet bang dat iemand zijn handel mee zou nemen. De Fransen zelf zullen het wel rommel vinden 🙂 

Maar wij waren in het paradijs beland. Ik heb er veel foto’s  gemaakt zodat jullie met mij mee kunnen genieten. Als iemand hier niet kan slagen, dan weet ik het ook niet meer…

brocantewinkel4

brocantewinkel5

brocantewinkelfrankrijk1

brocantewinkelfrankrijk2

brocantewinkelfrankrijk3

brocantewinkelfrankrijk6

brocantewinkelfrankrijk7

brocantewinkelfrankrijk8

brocantewinkelfrankrijk9

brocantewinkelfrankrijk10

 

4 Comments
 1. Hallo Jeroen en Colin.
  Kunnen jullie ook vertellen in welke plaats jullie deze mooie brocante hebben gevonden.
  Ik zie allemaal leuke dingen staan en zou er zo wel naar af willen reizen om op inkoop te gaan.
  Groetjes
  Machiel en Swannie
  .

 2. Mooie foto’s hoor. Lekker veel spullen. Leuk dat je ons laat meegenieten, dankjewel. groetjes Linda.

 3. Van zulke adresjes moet je er een paar hebben
  Heb je bij een bezoekje aan Frankrijk altijd “brocante”

  Groet Ineke

 4. Hallo Colinda… geweldig zou ook erg graag hier n x naar toe gaan. Hoe heet het plaatsje?

  Grtz Nicolette