Brocante inkoop dag

Afgelopen donderdag ben ik op inkoop geweest voor mijn brocante (web)winkel Meneertje Luca.

Het was dit keer wel iets makkelijker dan normaal want in plaats van allerlei marktjes af te moeten struinen op zoek naar brocante, kon ik deze keer naar mijn vaste adresje rijden waar als het goed is, al een hoop spullen voor mij klaar zouden staan. 

Er is door mijn handelaar al een hoop moois uitgezocht, toch is het nog steeds een werk om zelf te kijken wat ik nu wil kopen. En heb ik dit dus ook niet eventjes snel in een uurtje gedaan.

serviesgoedmeneertjeluca

Zo zag mijn dag er uit:

Om 08.00 uur ging ik de deur uit. Ik moest eerst mijn twee kindjes nog naar hun oma brengen die op ze past terwijl ik op inkoop ging. Vervolgens door naar Zuid België, tegen de Franse grens, waar mijn handelaar woont. Normaal zo’n twee uur rijden maar het was redelijk druk op de weg dus heb ik er iets langer over gedaan.

Aangekomen in België zijn we eerst naar de opslagloods gereden waar de grotere spullen zijn opgeslagen. Deze ruimte staat vol met kasten, tafeltjes, luiken, kisten en nog veel meer. Veelal in de mooie oude verf. Daar worden we blij van. Ik was vergeten om foto’s te maken, dat zal ik volgende keer wel doen, want jullie zijn vast nieuwsgierig hoe het er dan bij zo’n handelaar uit ziet.

Daarna snel een hapje gegeten, en alle bananendozen vol met spullen doorzocht. Doos voor doos, dus dat is wel eventjes werk.

meneertje-luca-vondsten

brocante meneertje luca

Moe maar voldaan begon ik om half 4 ’s middags weer aan mijn reis naar huis.Helaas bij Antwerpen een enorme file en heb ik er uiteindelijk drie en een half uur over gedaan. Thuis snel een hapje gegeten en alles uit de bus geladen. En toen kon het schoonmaken en fotograferen beginnen. Dat heb ik donderdagavond niet meer gedaan.

paspopmeneertjeluca.nl

meneertjelucabrocante

Nu vragen jullie vast af hoe vind je nu zo’n brocante handelaar? Ik moet eerlijk bekennen, ik heb geen flauw idee. Deze handelaar vond mij namelijk. Ik liep op een markt en hij had door dat ik spullen meenam die hij thuis ook had staan en kwam naar mij toe. Dus ja soms heb je dus gewoon “geluk”. Want tijden ervoor was ik op heel het internet aan het speuren naar een groothandel/handelaar en kon ik maar niks vinden.

 

 

5 Comments
 1. Superleuk om te lezen…en als jij nou volgende x een mooie kast naar je zin vind…dan worden we beiden blij!!!
  En ik ben echt nooit jaloers….maar een eigen handelaar hebben…ik zie er toch een beetje groen van.

  xxx Clementine.

 2. Wauw…Colinda
  Wat makkelijk zo’n handelaar
  Je hebt prachtige spullen bij hem uitgezocht
  Kijk al uit naar het moment dat het in je webwinkel komt

  Groet Ineke

 3. O wat een moois allemaal. Kan niet wachten tot het in je webwinkel komt.

  Groetjes Hellen